Categories
Uncategorized

Hur wrappar man en bil?

Wrapping kan vara ett knepigt och krångligt jobb, så det är bäst att lämna till proffsen. Även om du kan beställa vinylen online, bör du vara medveten att om det inte monteras bra ser de hemska ut.

(Bästa valet 2022 är Metamark )

Så, hur fungerar wrapping?

Det är ganska simpelt. Först väljer du färg, design, struktur och stil på vinylen som du vill ha, och om du vill wrappa hela bilen, eller halva, eller endast några delar.

En full wrap appliceras på hela bilen och täcker varje tum av lacken för att ge den ett helt nytt utseende. En partiell wrap är utformad för att täcka en eller flera paneler, som taket eller motorhuven, och lämnar det mesta av originallacken.

Därefter tas superexakta mätningar av din bil, så att omslagen kan göras till exakta specifikationer för ditt märke och modell. Vissa leverantörer av vinyler baserar endast måtten på ditt regnummer, men vi tycker att det är värt att dubbelkolla måtten, eftersom storlekarna skiljer sig från en modell till en annan.

När du har valt ditt omslag kommer tillverkaren att skriva ut det innan du laminerar det. En speciell beläggning används för att maximera rep- och UV-skydd, vilket säkerställer att din bils kaross är skyddad och att omslaget inte börjar blekna när det utsätts för väder och vind.

Innan man börjar wrappa ska bilen rengöras noggrant och torkas innan applicering. Sedan sprayas ytan med vatten och ett speciellt lösningsmedel.

Det är här det blir krångligt. Baksidan från omslaget tas bort, avslöjar den vidhäftande sidan, och en andra appliceringsvätska appliceras på vinylen. Sedan trycker man den på plats och ”skrapar” bort eventuella luftbubblor.

Här är några tips som kan hjälpa

  • Du behöver ett inomhusutrymme, som ett garage, för att lyckas wrappa bilen. Att försöka göra det utomhus innebär att kämpa med vind och väder, vilket kommer att göra det mycket svårare.
  • Helst behöver du en andra person som hjälper dig med projektet.
  • Se till att du rengör och torkar din bil noggrant innan du applicerar inpackningen. Eventuella märken på ytan riskerar en ojämn finish.
  • Ha ditt plastblad till hands när du applicerar vinylen – du behöver det omedelbart för att få ut luftbubblor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *